Yhdistys

Agility Sport Team AST ry perustettu on helmikuussa 2002. Seuran kotipaikka on Espoo, ja harjoituskenttä sijaitsee Puolarmetsässä. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää pääsääntäisesti agilitytoimintaa sekä yleisesti koiriin liittyvää harrastus- ja kilpailutoimintaa. Yhdistyksen varsinaiseksi tai koejäseneksi voi liittyä jokainen hyvämaineinen henkilö, joka haluaa edistää yhdistyksen tarkoitusta.

Pienessä seurassa vaaditaan aktiivista yhdistyksen parissa työskentelyä. Jäsenet osallistuvat toimikuntatyöhön sekä talkoovelvoitteen suorittamiseen.

Seura tarjoaa aktiiviselle agilityn harrastajalle sekä kilpaileville koirakoille valmennusta ja sitä tukevaa muuta koulutusta. Agilityssa on viikkoryhmät kesällä Puolarmetsässä omalla kentällä, ja talvikautena vuokratuissa halleissa pääkaupunkiseudulla tai läheisyydessä.

Tietoja yhdistyksestä

Hallitus: Hallituksessa 5-6 varsinaista jäsentä, hallituksesta erillään kirjanpitäjä ja rahastonhoitaja.

Toimikunnat: Kurssi-, kilpailu- ja kenttätoimikunnat. Kilpailutoimikunta sisältää myös kanttiinitoiminnan.

Koulutustoimintaa kesäkaudella viikkoryhmissä yleensä tiistaista torstaihin, lisäksi muuta toimintaa muina päivinä kurssien, koulutuspäivien ja tapahtumien muodossa. Kentällä voi harjoitella myös omatoimisesti.

Seuran ulkopuolisille järjestetään agilityn alkeis- ja jatkokursseja maanantaisin kurssimuotoisesti.

Kilpailut: Viralliset agilitykilpailut järjestetään yleensä vuosittain keväällä ja syksyllä, epävirallisia kilpailuja keväällä, kesällä ja syksyllä. Jäsenille järjestetään vuosittain Seuranmestaruus ja Vuoden koirakko- kilpailut (Vuoden Agilitykoirakko, Vuoden Agilitytulokas ja Vuoden Tokokoirakko).

Kilpailuilla ja kurssitoimikunnan kouluttamilla kursseilla saadaan merkittävä osa seuran tuloista. Toimikuntatyön ja talkoovelvoitteen suorittamalla saadaan ylläpidettyä kenttää ja esteitä, järjestettyä koulutuksia seuran jäsenille sekä järjestettyä erilaisia tapahtumia.

Edustus ja lisenssi

AST pyrkii valitsemaan edustusjoukkueen agilityn SM- ja PiirM-kisoihin. Myös tottelevaisuuteen ja rally-tokoon  on pyritty valitsemaan edustusjoukkue. Yhdistys maksaa jäsenen osallistumismaksun arvokilpailujen yksilöosuuteen (lähetä kuitti rahastonhoitajalle).

Yhdistyksen jäsen on velvollinen edustamaan yhdistystä, jos harjoittelee agilityn viikkoryhmissä (edustus virallisissa ja epävirallisissa kilpailuissa sekä osallistumaan ensisijaisesti yhdistyksen edustusjoukkueeseen). Kaikki edustuspoikkeukset anotaan hallitukselta.

Edustuspoikkeushakemukset tulee toimittaa osoitteeseen ast.hallitus(at)gmail.com.

Lisenssi vaaditaan kaikilta viikkoryhmissä harjoittelevilta.

Säännöt

Jäsenille:
Jäsenfoorumilta
löydät seuran sisäiset tiedotteet ja ohjeistukset.

Unohtuneet foorumin tunnukset osoitteesta ast.hallitus(ät)gmail.com. Jäsenen muuttuneet tiedot ast.jasen(ät) gmail.com.

Kuva: Tiia Hämäläinen